20.9.2012

Kotisivujen teko - mitä tarvitaan


Ohessa on lyhyt katsaus nettisivujen luomiseen. Tälle sivulle listasin asioita joita vaaditaan ja joista on lähdettävä liikkeelle. Jos olet aloittelija ja HTML-koodi sinulle ei ole tuttua, niin listasin myös useita paikkoja, josta saa hyvännäköisiä nettisivuja ilmaiseksi! Toki joudut opiskelemaan HTML-kielen alkeita, jotta pystyt muokkaamaan sivuja omaan käyttöön.

Mitä tarvitaan?

1) Domain nimen, esim. sinunsivut.net. Täältä löydät ohjeet.

2) Webhotellin, täältä löytyy palveluntarjoajat.

Internetistä voi myös saada ilmaisia webhotelleja. Itse henkilökohtaisesti en tykkää niiden käytöstä, koska riippuen palveluntarjoajasta ne ovat epävakaita ja sivustosi osoitteeksi tulee aina olemaan esim. http://sinunsivit.palveluntarjoaja.com. Plus palveluntarjoajan mainokset tulevaan aina näkymään sivustollasi. Jos haluat käyttää ilmaista webhotellia, kirjoita Googleen hakusanaksi free web hosting

3) Tarvitset myös HTML-editorin, jolla voit muokata sivujasi. CoffeeCup & Adoben DreamWeaver ovat hyvin suosittuja editoreita.

Jos et halua opetalla koodausta, niin suosittelen käyttämään ilmaisia nettisivupohjia. Alkeet joudut opettelemaan, jotta pystyt muokkaamaan ne omaan käyttöösi.

Muut nettisivujen ominaisuudet

Nettisivuihin on mahdollista ladata Flash pelejä, tehdä keskustelupalstoja tai chatteja. Jos haluat itsellesi keskustelufoorumin, niin mene tähän osoitteeseen http://www.phpbbsuomi.com ja hae sieltä ilmaisen koodin sivuillesi. Veikkaisin, että tämä on internetin suosituin ilmainen palveluntarjoaja.


Voit ulkoista ohjelmoinnin

Jos et löydä millään tarvitsemasi koodia, voit tehdä koodamisen ulkoistamalla. Oheinen englanninkielinen portaali RentaCoder.com tarjoa koodareita sinulle palvelukseen. Sinun pitää vaan luoda itsellesi käyttäjätunnus, jättää työpyyntö ja määrittää tulevalle työlle hinta, jonka olet valmis maksamaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti